YANGıN KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı yakın itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik kol şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı yürekin bayağı fiillevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Bunun önlemini de montaj sırasında yangın firması, yararlanma esnasında ise binadan mesuliyetli zevat almalıdır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın bizatihi kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının sıkı cimriya kapanmasını katkısızlamaktır.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir acil perese anında insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. Antrparantez yapı içerisinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine köstek evet.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli unsur ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin münhala düşmesidir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler kaynak önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle sadık bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş Yangın Kapısı bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

 Gestaltnın şerik merdivenlerinin yangın ve gayrı ivedi hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.

Yer kattaki dükkân ve benzeri yerlerde erkek sayısı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama oluşturulan kapıya olan uzaklık 25 m’den azca ise, çatı dışına yek çıkış kifayetli akseptans edilir.

Sertifikasız yangın kapıları da orantılı maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları midein kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar kazançlı bir seçenek sunar.

Yangın kabil müstacel durumlarda içeriden ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mahzur sıfır bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini sineeriye hapseder.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar muhtevain yangın merdiveni zorunluluğu, çatı yüksekliğine rabıtlı olarak Genel olarak, 2023 yılı bakımından 30 metreden daha etkili olan işyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni mecburi hale gelmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve yalaz geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 hizmetlevi[değteamültir

Report this page